Verbouwen valt altijd tegen

Duurzaam wonen

Verbouwen valt altijd tegen

Zoveel mensen hebben tegen ons gezegd: het valt financieel altijd tegen, let maar op!
Wij hadden in de begroting alles ruim aangehouden en we krijgen het bij bijna alles voor elkaar ook nog extra korting te krijgen. Hoe kan het dan toch tegenvallen?
Er zijn zoveel onvoorziene dingen die je niet meeneemt in je berekeningen. Hoeveel purschuim en schroeven er al niet doorheen gegaan zijn. Al die kleine bedragen bij elkaar worden ook flinke bedragen.
Het is zo jammer dat we nu keuzes moeten maken en bepaalde dingen moeten laten zitten. Zo zouden we graag een WTW willen hebben voor het douchewater, maar deze past nu echt niet meer in het budget. Als we het nu niet doen, komt het er niet meer van, want dan kunnen we er helemaal niet meer bij.

Alle subsidie was op, toen wij begonnen aan onze verbouwing. In augustus zijn we hopelijk klaar. Wat denk je wat? vanaf september kun je weer subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je huis… Grijpen wij even mooi mis. Maar ik ga het er niet bij laten zitten!

Naast dat het financieel tegen valt duurt het ook langer dan we hoopten. We hebben heel veel extra dingen erbij gedaan, dus dan is het logisch dat het ook langer duurt. We hebben het nog steeds goed bij mijn ouders op een zolderkamer, maar ik kijk wel erg uit om mijn eigen plek straks weer te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *