Over mij

Duurzaam wonen

Ik ben Mendi, getrouwd met de leukste man, moeder van een pleegdochter van 16 en 2 meiden van 3 en 0. De afgelopen jaren waren voor mij en mijn man best wel een ‘struggle’. Ivm gezondheidsproblemen kon mijn man niet meer werken en moest ik volledig aan de bak. Sparen lukte tot op heden echt niet. Door de komst van onze pleegdochter en daarna ook nog een baby op komst paste we echt niet meer in ons huis. Maar ons huidige huis was een koopgarant woning.
Voor degene die niet weten wat een koopgarant woning is. Dit is een aantrekkelijke regeling voor starters om een eengezinswoning te kunnen kopen voor 75% van de waarde van het. Bij verkoop wordt dit huis weer terugverkocht aan de woningstichting voor 75% van de huidige waarde. Winst / verlies wordt 50/50 verdeeld. 
Kortom, dit huis verlaten, zou bijna onmogelijk voor ons zijn. In deze tijd kunnen we alleen hetzelfde type huis terugkopen, maar dan voor 100%. Zelfde ruimte dus voor meer geld. Onze droom, een mooie hoekwoning met grote zonnige tuin, bad en richting het centrum zagen we voorlopig dus niet uitkomen. 3,5 ton moeten we daar gemiddeld voor neerleggen en dan is het vaak nog gedateerd ook. Toch bleven we Funda in de gaten houden…. hopend dat er toch iets voorbij zou komen…. 
En toen…. ik was 38 weken zwanger. E kwam een zeer vervallen, onbewoonbaar huis online. Er waren 2 kijkdagen en met een week moest hij verkocht zijn. Een hoekwoning, vlak bij het centrum, grote achter- en zijtuin en een garage. Perfect voor ons! Maar hij zag er echt vreselijk uit. Alle kozijnen verrot, heeeeeel erg vies en de eigenaar is in het huis overleden en heeft er erg lang gelegen, midden in de zomer. 
Mijn man en mijn vader (aannemer) waren allebei zeer enthousiast. Ik had toch wel wat moeite met de gedachte dat die man daar zo lang gelegen heeft…. die avond spookte hij door mijn dromen… En wat bied je voor zo’n bouwval?Toch was het wel een kans voor ons, dat zag ik ook wel…. misschien wel de enige kans?
We besloten een bod te doen. Er waren nog 17 andere biedingen. Veel handelaren waren erop afgekomen maar de verkoper gaf voorkeur aan eindbewoners. Een week later werden we gebeld. Het huis was aan ons toegewezen! 
Zo…. en toen eerst maar eens bevallen…..En ons huis terug verkopen aan de woningstichting, …….en de hypotheek regelen en …..laten we dan ook maar meteen trouwen…. Wat een zomer was dat!!!!7 november 2018 was alles geregeld en konden we naar de notaris. Inmiddels is de verbouwing in volle gang. 
Op deze site kunnen jullie ons avontuur van de verbouwing van begin tot eind volgen