Het gas laten afsluiten

Duurzaam wonen

Het gas laten afsluiten

#klimaatakkoord #duurzaamwonen #onbekenderegels #geldbesparen 

Nog voordat we nagedacht hadden over het wel of niet afsluiten van het gas lag er al een brief op de deurmat.

U moet een leverancier voor gas zoeken anders zijn wij genoodzaakt hem te komen afsluiten en daar zitten kosten aan verbonden!”

Ik bel ze op om te vragen om wat tijd om hier eerst goed over na te kunnen denken. Tijd kregen we niet. Na 3 weken zou er een herinnering komen en als we daar geen gehoor aan geven zou er een deurwaarder komen. Dit moesten we voorkomen ivm hoge kosten. Hun advies: betaal tijdelijk toch het vastrecht voor Gas. Daar hadden we echter geen zin in. We hadden namelijk ook al een boete van 100,- bij de Nuon ivm het vroegtijdig opzeggen van ons gas-contract. 
We besloten dus maar snel het gas af te laten sluiten. Dat is toch de toekomst! Bij de aanmelding op mijnaansluiting.nl kwamen we erachter dat dit ons 683 euro gaat kosten. BELACHELIJK! Nederland heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat het hun ambitie is om in 2050 alle huishoudens van het gas af te hebben. Wij werken hier dus aan mee maar mogen zelf voor de kosten opdraaien? Vreemd. Ik voel me niet echt gestimuleerd / gesteund om dit nu door te zetten! Op veel spullen zit subsidie, maar waarom niet op het verwijderen van je gasaansluiting? Boos word ik ervan. Hoe krom is dit? Ik wil me er niet bij neerleggen maar lees op internet nog meer verhalen over mensen die zich daar boos over maken. Het zal dus vast geen zin hebben. 
Een paar dagen later word ik gebeld door de planner van Liander. Hij bespreekt met mij hoe het in zijn werk gaat. Op gegeven moment besluit ik er toch eens naar te vragen:

“ Meneer wat vindt u er eigenlijk van dat we hier zelf 683 euro voor moeten neerleggen, terwijl het een ambitie is van Nederland om alle huishoudens van het gas af te krijgen?”

 De aardige meneer aan de telefoon vertelde dat hij het ook niet bedacht heeft dus dat het niet uitmaakt wat hij ervan vindt. Wel gaf hij mij een nummer die ik kon bellen. Ik moest dan vragen om een kosteloze verwijdering. Ik zou wel eens in aanmerking kunnen komen omdat we nieuw in dit huis komen te wonen, wij op dit moment geen gas gebruiken en dit ook niet willen gaan doen en omdat het een vervallen woning is. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis!Ik belde meteen. Er moest lang overlegd worden. Uiteindelijk werd ik doorverbonden. Deze mevrouw had goed nieuws! Als ik kon bewijzen dat we het huis net pas hebben gekocht kwamen we in aanmerking voor een kosteloze verwijdering! En weer….Als ik mijn mond niet open had gedaan!En wat een geluk dat we niet toch tijdelijk een gascontract hebben afgesloten….. 


“Een brutaal mens heeft de halve wereld” 

2 reacties

  1. Hennie van Diermen schreef:

    Zo zie je maar weer dat je alles niet hoeft te nemen !
    Als je niet had gereageerd, waren jullie mooi te pakken genomen !
    Super goed van jullie

  2. Gerdien schreef:

    Wat een verhaal, zeg! Ongelooflijk! Maar wat een goed einde…jij kunt dat! Wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *