De zonnepanelen

Duurzaam wonen

De zonnepanelen

Op ons relatief kleine dak, wat boven de dakopbouw over zou blijven, moeten zonnepanelen komen. Tijdens het uittekenen van de constructie moest er al rekening gehouden worden met het formaat van zonnepanelen. Dit was namelijk de beste plek voor panelen. We hebben tussen de 6000 en 8000 Kwh nodig voor alle energie in ons huis. We wilden minimaal 12 panelen op de achterkant van het dak kwijt kunnen. Dit paste uiteindelijk op de cm nauwkeurig. Op de uitbouw komen er ook nog 4.
Het merk van de zonnepanelen is: LG Neon Het vermogen: 365 WP. Hiermee kunnen we ongeveer 5840 KWh opwekken. 
Dit zijn relatief dure panelen. Maar we hebben hiervoor gekozen omdat het rendement veel hoger ligt dan een gemiddeld paneel. En omdat we dus niet veel ruimte op dat dak hebben hebben we hiervoor gekozen. In de toekomst willen we misschien wel verder uitbouwen, dus panelen op onze uitbouw of Garagedak is een minder goede optie. Toch worden er nu ook nog 4 panelen op de uitbouw geplaatst. Dan hebben we in totaal 16 panelen, die hopelijk genoeg gaan opwekken.
Er zit geen subsidie meer op de aanschaf van panelen. Wel kun je er een duurzaamheidslening voor aanvragen bij gemeente en krijg je de BTW terug van de belastingdienst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *